Als u bang bent voor een salmonella vergiftiging dan is het mogelijk om de rauwe eieren te vervangen voor slagroom. Dit zorgt ervoor dat u zonder zorgen uw tiramisu kunt nuttigen, echter verhoogt het wel het aantal calorieƫn dat in de tiramisu zit.

Tiramisu zonder ei

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 2 hours

Total Time: 2 hours, 15 minutes

Tiramisu zonder ei

Ingredients

 • 30 lange vingers
 • 10 ml sterke koffie
 • 2 eetlepels parsalawijn of koffielikeur
 • 3 eetlepels cacaopoeder
 • 250 ml slagroom
 • 500 gr mascarpone
 • 75 gr witte basterdsuiker

Instructions

 1. Voor de bereiding van tiramisu zonder ei begin je bij het leggen van de bodem met ongeveer de helft van de lange vingers in een schaal. Meng de sterke koffie met koffielikeur en druppel dit over de lange vingers zodat ze goed doordrenkt zijn.
 2. Klop slagroom stijf en voeg dit samen met de basterdsuiker en de mascarpone. Schep dat mengsel over de laag lange vingers, leg hier nog een laag lange vingers over. Giet de rest van het mascarponemengsel over de tweede laag van lange vingers.
 3. Dek de tiramisu af met plastic folie en laat dit een paar uur opstijven in de koelkast. Besprenkel vlak voor het serveren de cacaopoeder door een zeefje over de tiramisu.

21 Antwoorden

 1. Bedankt voor dit recept. Ik heb het uitgeprobeerd voor het paasdiner en het smaakte heerlijk. De familie die aan tafel zat was er ook erg over te spreken!

 2. Lekker recept, ik ga het zeker vaker maken šŸ™‚

 3. Onlangs deze tiramisu gemaakt. Was makkelijker dan ik dacht en smaakte zeer goed. Persoonlijk vind ik een versie met ei echt het beste, maar met slagroom is vast wat veiliger.

 4. Lekker gerecht, moet zeggen dat ik het zonder eieren nog niet kende. Geprobeerd en goed gekeurd! Deze ga ik onthouden voor de kerstdagen die er aan zitten te komen. Bedankt

 5. Sanne de Bruijn

  Ik kan niet zeggen hoe blij ik ben dat ik hier dit tiramisu recept zonder ei heb gevonden. De kleine heeft een nare kippeneiallergie waardoor hij ontroostbaar lang kan huilen en in het ergste geval zelfs een anafylactische shock krijgt. Zelf zijn wij dol op dit recept, maar door de kleine moet en zal het wel tiramisu zonder ei zijn. Komende feestdagen zal die dus probleemloos kunnen genieten van dit recept waar wij met kerst al jaren met z’n allen van genieten. Ontzettend bedankt…!

  Gr. Sanne

 6. Vergis ik me of staat er echt niet bij hoeveel slagroom hier gebruikt moet worden? Ik heb al diverse recepten zonder ei uitgeprobeerd, maar de lekkerste nog niet gevonden (zonder ei).
  Omdat mijn man geen chocola lust, strooi ik er een beetje kaneel over, zo heb ik ooit tiramisu in Londen gegeten. Ook lekker.

  • Bedankt voor het advies Twanna, ik hoop dat het je gelukt is door dit recept om de tiramisu van je dromen te maken. Met kaneel erbij klinkt als een goed alternatief!

 7. Er staat nergens hoeveel slagroom…?

 8. Hoeveel slagroom?

  • er moet 250 ml slagroom doorheen. Sorry Lize, maar ik hoop dat je alsnog deze tiramisu hebt kunnen bereiden.

 9. hoeveel slagroom moet erin? ik zie dit niet bij de ingrediƫnten terug

 10. ikzelf vervang de slagroom ook wel door vanillevla die ik vermeng met mascarpone. Ook kan er een bakje sour cream doorheen.

  • Dat klinkt erg lekker! Ja de tiramisu kan je zo aanpassen dat het voor jou het lekkerst is. Ik zal binnenkort wel een apart recept aanmaken en daarin vanillevla verwerken, bedankt voor de tip Barbara!

 11. In het recept wordt er slagroom genoemd. Ik zie het niet terug in de ingrediƫnten. Hoeveel slagroom hoort hierbij?
  Gr Heleen

 12. Hoeveel slagroom?

 13. Hoeveel slagroom moet er door?

  • Ik heb het toegevoegd, dit moet namelijk 250 ml slagroom zijn. Bedankt voor het reageren! Heeft het gesmaakt?

Laat een reactie achter